Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ



ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ!
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Συγγραφέας:   Λου Μαρίνοφ
Εκδόσεις:         Λιβάνη, 2002
Τιμή:                6,90 ευρώ

Ο Λου Μαρίνοφ γεννήθηκε το 1951 στον Καναδά. Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο City College της Νέας Υόρκης και συγγραφέας. Είναι πρωτοπόρος του κινήματος Φιλοσοφικής Πρακτικής και πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Επαγγελματιών Φιλοσοφίας.

Το βιβλίο του ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ! βασίζεται στους μεγαλύτερους φιλοσόφους και στις σημαντικότερες φιλοσοφικές θεωρίες της ιστορίας, για να δείξει έναν τρόπο προσέγγισης των σημαντικών θεμάτων της ζωής, όπως είναι οι ερωτικές σχέσεις, η ηθική διαβίωση, η αντιμετώπιση του θανάτου, η αλλαγή καριέρας και η εύρεση νοήματος στη ζωή.

Ακόμα κι αν δεν μπορεί να βρεθεί λύση στα κάθε λογής προβλήματα, υποστηρίζει, υπάρχει ένας τρόπος χειρισμού τους, έτσι ώστε η ζωή να συνεχίζεται. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε λύνοντας είτε αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα, αυτό το βιβλίο καθοδηγεί, όχι προσφέροντας επιφανειακές ή σχετιζόμενες με την παθολογία ψευδοϊατρικές προσεγγίσεις του τύπου Νέας Εποχής, αλλά παρουσιάζοντας γνώση δοκιμασμένη από το χρόνο, ειδικά προσαρμοσμένη στο να βοηθήσει να ζήσουμε με πληρότητα και ακεραιότητα σε έναν όλο και πιο προκλητικό κόσμο.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:
1. ΝΕΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
3. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ
4. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ


Η γνώμη μου: Είμαι υπέρ των βιβλίων που δείχνουν το δρόμο για να ενσωματώσουμε τη φιλοσοφία στην καθημερινότητά μας, και πιστεύω ότι οι απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που μας απασχολούν έχουν ήδη δοθεί στο παρελθόν, ως επί το πλείστον από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους.

Αν και ο συγγραφέας έχει κατηγορηθεί ότι εκλαϊκεύει και απλοϊκοποιεί τη φιλοσοφία, ή ότι επιχειρεί να αποσπάσει την πελατεία από τους ψυχολόγους, το συγκεκριμένο βιβλίο δεν παύει να παρέχει πληροφορίες και να δίνει τροφή για σκέψη και αναζήτηση.

Το θεωρώ, λοιπόν, ενδιαφέρον και χρήσιμο, καθώς ανήκει στην κατηγορία των βιβλίων που θέλουν να βοηθήσουν το σημερινό άνθρωπο να ενεργοποιήσει την εσωτερική του δύναμη για να σταθεί όρθιος χωρίς δεκανίκια.


Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά εδώ: http://enloutrakio.gr/category/aggelikh/


Βρείτε την Αγγελική Μπούλιαρη και τα βιβλία της εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου