Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ για τους ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ στο ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Μάϊος 2016, Φύλλο 430

Λουτρακιώτες Συγγραφείς

                            ΔΡΑΠΕΤΕΣ  ΤΟΥ  ΟΝΕΙΡΟΥ

                         Αγγελικής Μπούλιαρη

                                Μυθιστόρημα                                          
           
Ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον παραπάνω τίτλο. Η  Αγγελική Μπούλιαρη μας ξάφνιασε ευχάριστα με το καινούργιο της Μυθιστόρημα «Δραπέτες του Ονείρου». Ένα βιβλίο γραμμένο με ευαισθησία και με πολύ συναίσθημα. 

Η συγγραφέας, με τη διεισδυτική ματιά της και με τη διαίσθηση που τη διακρίνει  για τα κοινωνικά θέματα, δημιούργησε ένα λογοτεχνικό έργο υψηλής ποιότητας. Με κεντρική ηρωίδα του πονήματος την Ευρυδίκη, καταγράφει καταστάσεις που επικρατούσαν σε μια συντηρητική κοινωνία του παρελθόντος – και που ίσως ακόμα και σήμερα  υπάρχουν - την απόρριψη, τη λεκτική, την ψυχολογική, ακόμα και τη σωματική βία, πράγματα απαράδεκτα για την εποχή μας, που όμως συμβαίνουν. Η  ηρωίδα, με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, όπως αναφέρει η συγγραφέας, που ξυπνά μέσα της, κάνει  γενναία βήματα για να κερδίσει επιτέλους τη ζωή της.

Η συγγραφέας, μια  εξαιρετική  δημιουργός, από το 2005  ασχολείται με τη λογοτεχνία. Στο τρίτο κατά σειρά μυθιστόρημά της, μας δίνει ένα κείμενο με ζωντανό λόγο, με γλώσσα στρωτή, κατανοητή, ρέουσα και προπαντός με σωστά ελληνικά, απόρροια των σπουδών της - είναι πτυχιούχος της Ελληνικής και Αγγλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών - και προπαντός της ενασχόλησής της σαν εκπαιδευτικός σε Γυμνάσιο και Λύκειο.
    
 Το βιβλίο αυτό αξίζει να διαβαστεί από όλους μας. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

                                                                    Απ. Καλαντζής


ΥΓ: Οι Συγγραφείς και Ποιητές, που  δεν είναι λίγοι στην πόλη μας, με την τέχνη τους αποτελούν μια ηλιαχτίδα που φωτίζει και ζεσταίνει τη μαυρισμένη μας ψυχή από τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στις μέρες μας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου